Om Loma Paloma

Loma Paloma - Lek & Present

öppnade upp i slutet av september 2014. Det var klart redan från starten att det skulle vara som två butiker i samma lokaler, en för barnen 0-14 och den andra för "tanter" mellan 15-94 (samma koncept fanns i lokalerna för 10 år sedan och var redan då omtyckt.)

Vi var överens om att lägga allt krut på varorna. När butiken öppnade skulle det vara "smockfullt" i hyllorna, både på presentsidan och på leksaks-sidan. Istället valde vi att spara in på butiksinredning och annat "sekundärt". Vi letade upp "gratis" material, såsom EU-pallar mm, målade dessa och inredde butiken med detta. Det blev ett ganska "rått" och rustikt intryck men det passade lokalerna rätt bra, då huset är gammalt med en hel del historia.

Det stod också klart från början att våra kunder förtjänade högsta service. Om vi kan sprida glädje och värme, hjälpa till med paketinslagning och ge förslag på presenter så kommer kunderna att välja oss framför att åka in till ett stort köpcentrum med allt vad det innebär.

Priset då? Jo, det är nästan lika viktigt som ett bra och varierande sortiment. Vi gör verkligen vad vi kan för att hålla nere priserna, vi vill att de ska vara konkurrens-kraftiga. Ett sätt att lyckas med det, har varit genom att ingå i katalog-samarbetet "Min Magiska Värld". Flera mindre butiker runtomkring i Sverige samarbetar med Lekia och kan ta del av ett omfattande leverantörs-nätverk, såsom LEGO, Stiga, Schleich, Jabadabado, Kärnan, Cbiz med flera. Ett par gånger om året tar vi fram en katalog och förhandlar kring prissättning mot att vi lovar att ta in ett viss sortiment under året. På så sätt kan vi hålla ett bra sortiment till samma förmånliga priser som endast stora butiker och kedjor kan locka med, samarbete när det funkar som bäst.
Ett annat sätt att hålla nere priserna på, är genom att betälla av leverantörerna i något större volymer och därmed få ner fraktkostnader etc.

Detta koncept hade redan funnits i lokalerna i tio år mellan 1996 och 2006 och var saknat av många Åsa-bor i samband med avvecklingen. Åtta år senare, alltså 2014 så öppnade vi upp dörrarna igen och har sedan dess spridit glädje till alla barn och deras föräldrar.

Sedan 2017 säljer vi också babykläder, både i butiken och på vår vår webshop: Livliga Barn

Varmt välkomna önskar vi på Loma Paloma!

TOP